DELTA DUNARII

Rezervația biosferei Delta Dunării, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1990 este cea mai bine conservată deltă din Europa. Peste 50% din speciile de păsări din Europa se regăsesc în cea mai întinsă zonă umedă din Europa, Delta Dunării.
În bălți și în lacuri , dar mai cu seama în Delta Dunării, alături de rațe și gâște care formează obiectul principal al vânătorii în acest mediu acvatic, trăiesc o sumedenie de păsări care deși nu se vânează, sunt monumente ale naturii. Pot fi vazute: cormoranii, corcodeii, țigănușii, stârci, becaține, lebada de vară, lișițe și multe alte specii.
Vânatul cu pene ocupă primul loc ca importanță vânătorească – sportivă. Rațele și gâștele sălbatice, apoi lișițele, prin numarul lor mare, oferă cele mai multe ocazii de vânătoare, comparativ cu restul avifaunei din Deltă.
În sezonul de toamnă, Delta este cercetată și de sitari, în special în pădurile din grindurile Letea și Caraorman deoarece aici se găsește peste tot teren umed în care aceste păsări să-și poată introduce ciocul în căutare de hrană.

Ani și recorduri, specii și comportamente ale acestora, arealuri de mișcare a vânatului, trofee,diplome si multe alte date despre tot ce înseamnă fauna cinegetică, de la malul Mării până în Câmpia Banatului sau de pe malurile și din Delta Dunării, până în vârf de munte, sunt redate cu plăcere vizitatorului.

 

Pe parter expoziția se încheie cu o statuetă din bronz realizată de Ion Jalea reprezentând vânătoarea lui Dragoș Vodă – întemeietorul Moldovei, alături de tabloul cu această legendă și o panoplie pe care este expus buzduganul – arma de luptă cu care Dragoș Vodă a reușit să ucidă zimbrul.

 

Expoziția se continuă și la etajele I și II.