OBIECTE MIHAIL SADOVEANU

Urmează sala în care sunt expuse obiecte ce au aparținut marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Obiectele expuse aici sunt împrumutate de la Muzeul Național al Literaturii din București. Pe lângă scrierile sale de excepție, Mihail Sadoveanu a fost pasionat de vânătoare și pescuit. Sunt expuse notițe personale, cutia de șah, domino si tabele, ochelarii, mobilierul( masa și fotoliile), costumul de vânător, undițele, permisul de port armă și de vânătoare.

Mihail Sadoveanu (5 noiembrie 1880 – 19 octombrie 1961) a fost scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român.

Pasiunea lui Mihail Sadoveanu pentru vânătoare şi pescuit depăşea de multe ori plăcerea scrisului.
Mihail Sadoveanu a fost un vânător precoce, participând la prima sa expediție cinegetică pe când avea vârsta de 12 ani, după cum mărturisea mai târziu în volumul memorialistic ,,Anii de ucenicie” (1944)
Referindu-se la vânătoare și pescuit, Mihail Sadoveanu le considera îndeletniciri primitive care întăreau relația între om și natură: ,,Pasiunea vânatului și a pescuitului ne vine de departe și de demult – așa de departe și așa de demult încât, cugetând, simt un aspru fior.”