Produse nelemnoase
Pădurea oferă atât lemnul necesar producerii de mobilă, încălzirii locuințelor etc. cât și o serie de produse nelemnoase (fructe de pădure, plante medicinale, ciuperci comestibile, semințe forestiere, rășină, etc.). Cele mai importante fructe de pădure sunt afinele, zmeura, murele, cătina, măceșele și porumbele. Dintre plantele medicinale se recoltează cel mai frecvent flori de tei, soc, sunătoare, salcâm și coada șoricelului iar dintre ciuperci – gălbiorii, ghebele, hribii și trufele. După recoltare, produsele menționate sunt transportate la centrele de prelucrare, unde sunt sortate și conservate, pentru a-și păstra nealterate calitățile. Fructele sunt congelate, iar plantele medicinale sunt uscate. În trecut se recoltau, cu ajutorul unor unelte speciale, cantități mari de rășină din arborii de molid și brad din zona de munte. Prin prelucrarea rășinii se obținea colofoniul, utilizat în electronică, industria chimică, etc.   Silvicultorii au dezvoltat fazanerii (ferme specializate pentru producerea de fazani) și păstrăvării (ferme specializate pentru producerea de păstrăv). Ambele specii, fazanii și păstrăvii, fiind folosite pentru popularea pădurilor și a apelor de munte. Trebuie totodată menționat rolul important pe care îl au pădurile pentru producția de miere, în mod deosebit cele de salcâm și tei.